Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/46055
Nhan đề: ldentification of rice varieties specialties in Vietnam using Raman spectroscopy
Tác giả: Le, Truong Giang
Pham, Quoc Trung
Dao, Hai Yen
Từ khoá: Rice varieties
Ratnan spectroscopy
PCA
HCA
KNN
Năm xuất bản: 2020
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Chemistry;No.58, Vol.6 .- P.711-718
Tóm tắt: The characteristics and quality of rice are significantly affected by its variety. However, discrimination between varieties is an urgent but difficult and time-consuming effort in Vietnam. In this study, an effective and reliable identification method was established by Raman spectroscopy (RS). Total Raman spectra of 32 rice samples were acquired from 400 to 1600 cm⁻¹ and the sensitive fundamental vibrations of less polar groups and bonds in rice were analyzed. Initially, the raw Raman spectra were processed by standard normal variety (SNV) combined with Savitzky Golay (SG) smoothing algorithm.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/46055
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
2.49 MBAdobe PDF
Your IP: 18.117.251.213


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.