Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/103798
Nhan đề: | Molecular species of glycolipid and anti-inflammation activity of lipid fractions in the green algae Halimeda incrassata Lamx. collected from Truong Sa, Viet Nam |
Tác giả: | Le, Tat Thanh Nguyen, Van Tuyen Anh Pham, Thu Hue |
Từ khoá: | Anti-inflammatory Glycolipid Halimeda incrassata Lamx Molecular species Truong Sa |
Năm xuất bản: | 2021 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam journal of Chemistry;Vol.59, No.05 .- P.639-647 |
Tóm tắt: | In this study, 40 glycolipid molecular forms have been identified belonging to 3 groups of MGDG (12), DGDG (11), SQDG (17). The MGDG molecular forms count for a high concentration in the PUFA fatty acid component such as C18:2, 18:3, 20:4. The DGDG forms mainly contain saturated fatty acids and 1 double-bonded while the SQDG forms have the intertwine between saturated fatty acids and super long and long-chain HUFA fatty acids (over 20C and 4 double bonds) such as C20:4, 20:5 and 22:6. Results of biological activity test for three lipid fractions of Halimeda incrassata Lamx. seaweed have showed that they have anti-inflammatory activities from 32.57±5.75 to 41.66±1.95 µg/ml., of which the highest is the polar lipid fraction. This showed that this is a potential source to continue screening for bioactive compositions to apply on the medicine and pharmacy. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/103798 |
ISSN: | 2525-2321 |
Bộ sưu tập: | Vietnam Journal of Chemistry |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 2.05 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 3.17.174.204 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.