Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/107798
Nhan đề: Resveratrol inhibits cytokine production in LPS-stimulated RAW264.7 cells potentially through TLR4/MyD88/NF-κB pathway
Tác giả: To, Minh Nhat
Tran, Thu Trang
Nguyen, Trung Nam
Từ khoá: Macrophages
Inflammatory cytokines
Lipopolysaccharide
Resveratrol
Năm xuất bản: 2023
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam journal of Biotechnology (Tạp chí Công nghệ sinh học Việt Nam);Vol.21, No.04 .- P.611-619
Tóm tắt: Resveratrol is a naturally occurring compound with anti-inflammatory properties. However, the protective molecular mechanisms of resveratrol against LPS-induced inflammation have not been thoroughly known. In the present study, we examined the anti-inflammatory effect of resveratrol in inflammatory model using murine macrophage-like cell RAW264.7 stimulated with LPS. Resveratrol suppressed the production of inflammatory cytokines in LPS-stimulated RAW264.7 cells with the IC50 value as 17.5 ± 0.7 μM for IL-6, 14.2 ± 1.9 μM for IL-10, and 18.9 ± 0.6 μM for TNF-α. Gene expression of TLR4, MyD88 and NF-κB were significantly suppressed by resveratrol treatment in LPS-stimulated RAW264.7 cells. In conclusion, the anti-inflammatory property of resveratrol is potentially related to its inhibitory effecton TLR4/MyD88/NF-κB signaling pathway in macrophages.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/107798
ISSN: 2815-5955
Bộ sưu tập: Công nghệ sinh học

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
3.31 MBAdobe PDF
Your IP: 3.141.192.174


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.