Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/107798
Nhan đề: | Resveratrol inhibits cytokine production in LPS-stimulated RAW264.7 cells potentially through TLR4/MyD88/NF-κB pathway |
Tác giả: | To, Minh Nhat Tran, Thu Trang Nguyen, Trung Nam |
Từ khoá: | Macrophages Inflammatory cytokines Lipopolysaccharide Resveratrol |
Năm xuất bản: | 2023 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam journal of Biotechnology (Tạp chí Công nghệ sinh học Việt Nam);Vol.21, No.04 .- P.611-619 |
Tóm tắt: | Resveratrol is a naturally occurring compound with anti-inflammatory properties. However, the protective molecular mechanisms of resveratrol against LPS-induced inflammation have not been thoroughly known. In the present study, we examined the anti-inflammatory effect of resveratrol in inflammatory model using murine macrophage-like cell RAW264.7 stimulated with LPS. Resveratrol suppressed the production of inflammatory cytokines in LPS-stimulated RAW264.7 cells with the IC50 value as 17.5 ± 0.7 μM for IL-6, 14.2 ± 1.9 μM for IL-10, and 18.9 ± 0.6 μM for TNF-α. Gene expression of TLR4, MyD88 and NF-κB were significantly suppressed by resveratrol treatment in LPS-stimulated RAW264.7 cells. In conclusion, the anti-inflammatory property of resveratrol is potentially related to its inhibitory effecton TLR4/MyD88/NF-κB signaling pathway in macrophages. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/107798 |
ISSN: | 2815-5955 |
Bộ sưu tập: | Công nghệ sinh học |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 3.31 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 18.191.223.239 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.