Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/109027
Nhan đề: | Chemical constituents of the leaves of Taxus wallichiana (Taxaceae) |
Tác giả: | Le, Thi Da Vy Tran, Hoai Tu Le, Duc Thinh Le, Huu Tho Dang, Hoang Phu Nguyen, Trung Nhan |
Từ khoá: | α-glucosidase inhibitory activity Taxaceae Taxus wallichiana |
Năm xuất bản: | 2024 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam journal of Chemitry;Vo.62, No.01 .- P.37-42 |
Tóm tắt: | From CHCl 3 ‐soluble extract of the leaves of Taxus wallichiana (Taxaceae), collected in Lam Dong Province, five compounds were isolated and identified as sciadopitysin ( 1 ), ginkgetin ( 2 ), ( S )‐(+)‐rhododenol ( 3 ), (+)‐ erythro ‐ N ‐benzoyl‐3‐phenylisoserine methyl ester ( 4 ), and (−)‐ α ‐conidendrin ( 5 ). Their chemical structures were determined by 1D and 2D NMR spectra and comparison with published data. Except for (−)‐ α ‐conidendrin, these remaining compounds were first reported of Taxus wallichiana . Among these compounds, ginkgetin ( 2 ), and (−)‐ α ‐conidendrin ( 5 ) showed significant α ‐glucosidase inhibitory activity with the IC 50 values of 98.5, and 172.1 µ m , respectively. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/109027 |
ISSN: | 2525-2321 |
Bộ sưu tập: | Vietnam Journal of Chemistry |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 1.71 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 18.118.30.153 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.