Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/109027
Nhan đề: Chemical constituents of the leaves of Taxus wallichiana (Taxaceae)
Tác giả: Le, Thi Da Vy
Tran, Hoai Tu
Le, Duc Thinh
Le, Huu Tho
Dang, Hoang Phu
Nguyen, Trung Nhan
Từ khoá: α-glucosidase inhibitory activity
Taxaceae
Taxus wallichiana
Năm xuất bản: 2024
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam journal of Chemitry;Vo.62, No.01 .- P.37-42
Tóm tắt: From CHCl 3 ‐soluble extract of the leaves of Taxus wallichiana (Taxaceae), collected in Lam Dong Province, five compounds were isolated and identified as sciadopitysin ( 1 ), ginkgetin ( 2 ), ( S )‐(+)‐rhododenol ( 3 ), (+)‐ erythro ‐ N ‐benzoyl‐3‐phenylisoserine methyl ester ( 4 ), and (−)‐ α ‐conidendrin ( 5 ). Their chemical structures were determined by 1D and 2D NMR spectra and comparison with published data. Except for (−)‐ α ‐conidendrin, these remaining compounds were first reported of Taxus wallichiana . Among these compounds, ginkgetin ( 2 ), and (−)‐ α ‐conidendrin ( 5 ) showed significant α ‐glucosidase inhibitory activity with the IC 50 values of 98.5, and 172.1 µ m , respectively.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/109027
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
1.71 MBAdobe PDF
Your IP: 18.118.30.153


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.