Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/109039
Nhan đề: Flavonoids from Alpinia vietnamica, and their cytotoxic, antioxidative, and α-glucosidase inhibitory activities
Tác giả: Nguyen, Thanh Tra
Nguyen, Thi Thuy Hoa
Ba, Thi Cham
Le, Thi Tu Anh
Nguyen, Thi Thuy Linh
Ninh, The Son
Từ khoá: Alpinia vietnamica
Antioxidant
Cytotoxicity
Flavonoids
Rhizome
α-glucosidase inhibitory
Năm xuất bản: 2024
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam journal of Chemitry;Vo.62, No.01 .- P.98-102
Tóm tắt: Phytochemical research of the 80% EtOH whole plant extract of Alpinia vietnamica H.Ð. Tran, Luu & Skornick resulted in the isolation and structural elucidation of seven compounds 1–7, including two flavones quercetin-3-O-α-l-rhamnosyl (1→2)-α-l-rhamnoside (1) and diosmetin (2), three flavanones pinocembrin (3), alpinetin (4) and 5-O-methylnaringenin (5), and two chalcones cardamonin (6) and helichrysetin (7). The isolated compounds have shown biological effects at different levels. Two chalcones 6–7 showed cytotoxicity toward four cancer cell lines KB, MCF7, A549, and HepG2, especially compound 7 strongly inhibited the growth of A549 cancerous cells with the IC50 of 6.81 µm. Flavone 1 strongly exhibited antioxidative activity to scavenge DPPH radicals with the IC50 of 51.68 µm. Flavone 2 and flavanone 4 moderately inhibited enzyme α-glucosidase with the IC50 values of 296.34–324.64 µm.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/109039
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
1.45 MBAdobe PDF
Your IP: 3.139.104.140


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.