Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/109039
Nhan đề: | Flavonoids from Alpinia vietnamica, and their cytotoxic, antioxidative, and α-glucosidase inhibitory activities |
Tác giả: | Nguyen, Thanh Tra Nguyen, Thi Thuy Hoa Ba, Thi Cham Le, Thi Tu Anh Nguyen, Thi Thuy Linh Ninh, The Son |
Từ khoá: | Alpinia vietnamica Antioxidant Cytotoxicity Flavonoids Rhizome α-glucosidase inhibitory |
Năm xuất bản: | 2024 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam journal of Chemitry;Vo.62, No.01 .- P.98-102 |
Tóm tắt: | Phytochemical research of the 80% EtOH whole plant extract of Alpinia vietnamica H.Ð. Tran, Luu & Skornick resulted in the isolation and structural elucidation of seven compounds 1–7, including two flavones quercetin-3-O-α-l-rhamnosyl (1→2)-α-l-rhamnoside (1) and diosmetin (2), three flavanones pinocembrin (3), alpinetin (4) and 5-O-methylnaringenin (5), and two chalcones cardamonin (6) and helichrysetin (7). The isolated compounds have shown biological effects at different levels. Two chalcones 6–7 showed cytotoxicity toward four cancer cell lines KB, MCF7, A549, and HepG2, especially compound 7 strongly inhibited the growth of A549 cancerous cells with the IC50 of 6.81 µm. Flavone 1 strongly exhibited antioxidative activity to scavenge DPPH radicals with the IC50 of 51.68 µm. Flavone 2 and flavanone 4 moderately inhibited enzyme α-glucosidase with the IC50 values of 296.34–324.64 µm. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/109039 |
ISSN: | 2525-2321 |
Bộ sưu tập: | Vietnam Journal of Chemistry |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 1.45 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 3.139.104.140 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.