Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/109046
Nhan đề: Identification of a new α-glucosidase inhibitor: Alkyl ferulate ester derived from unripe fruits of Solanum torvum Swartz
Tác giả: Le, Huu Tho
Nguyen, Hoang Tien
Phan, Hoang Thuy Vy
Nguyen, Xuan Hai
Truong, Quoc Thang
Nguyen, Anh Thy
Truong, Do Van Nhat
Nguyen, Thi Thanh Mai
Từ khoá: α-glucosidase inhibitors
Isoferulate fatty alkyl ester
Solanum torvum Swartz
Unripe fruits
Năm xuất bản: 2024
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam journal of Chemitry;Vol.62, Iss.03 .- P.296-300
Tóm tắt: In this study, the phytochemical compositions and a-glucosidase inhibitory activity of the ethyl acetate extract derived from the unripe fruits of Solanum torvum Swartz have been investigated. The investigation led to the isolation of a new isoferulate fatty alkyl ester, solacanin B (1), in addition to eight known compounds, including lyciumol A (2), ethyl caffeate (3), caffeic acid (4), scopo- letin (5), p-hydroxybenzaldehyde (6), p-hydroxybenzoic acid (7), vanillic acid (8) and 1-0-palmitoylglycerol (9). The structural elucidation of these compounds was achieved through extensive spectroscopic analyses and reference literature. Bioactivity assay of all compounds demonstrated that compounds 1-4, and 7 showed more potent a-glucosidase inhibition activities, with ICso values of 48.4, 29.3, 38.8, 95.0, and 186.6 µm, respectively, than that of positive control acarbose (1C50, 214.5 μμ).
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/109046
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
1.61 MBAdobe PDF
Your IP: 18.216.253.84


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.