Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/113065
Nhan đề: Facile syntheis of the biodegradable carboxymethyl cellulose based film with high fruit preservation performance
Tác giả: Nguyen, Mai Phuong
Nguyen, Thi Minh Chau
Hoang, Phuong Linh
Phan, Tuan Ngoc
Từ khoá: Carboxymethyl cellulose
Pectin
Fruit preservation
Biodegradable films
Năm xuất bản: 2025
Tùng thư/Số báo cáo: Tạp chí Hóa học và Ứng dụng;Số 01 .- Tr.14-18
Tóm tắt: A huge amount of plastic waste (containing plastic bags and food preservation film) has been discharged into the environment every year, resulting in serious environmental pollution. The preparation of biodegradable materials is considered one of the promising methods for altering plastic materials. In this study, natural polymers such as carboxymethyl cellulose (CMC) and pectin were used to synthesize the biodegradable film applied for fruit preservation. A series of films were prepared with various pectin-CMC ratios, which led to the differences in the properties of the films. Among them, the film with pectin/CMC ratio = 30/70 (M30/70) exhibits the lowest water vapor transmission rate (WVTR), moisture content, and total soluble mass, which are beneficial for the inhibition of water transportation, slow down the loss of water, and protect the fruit from microorganisms. As a result, the M30/70 exhibits the best preservation performance for grape and strawberry during 25 days and 4 days of storage, respectively.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/113065
ISSN: 1859-4069
Bộ sưu tập: Hóa học và ứng dụng

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
22.97 MBAdobe PDF
Your IP: 18.216.137.32


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.