Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/12526
Nhan đề: Physicochemical properties of Polygonum multiflorum Thunb. Root powder Produced with different carrier agents.
Tác giả: Lê, Phạm Tấn Quốc
Nguyễn, Văn Mười
Từ khoá: Carrier agent
Gum arabic
Maltodextrin
Polygonum multiflorum Thunb
Spray drying
Năm xuất bản: 2018
Tùng thư/Số báo cáo: Chemical Industry & Chemical Engineering Quarterly;24 .- p. 93-100
Tóm tắt: Polyphenol is a valuable compound found in plants. Unfortunately, it is quite sensitive to heat, light and oxygen in the air. This is a disadvantage making the storage of these compounds for longer periods of time difficult. However, this problem can be overcome by encapsulation with carrier agents as maltodextrin, gum arabic, modified starch, etc. The efficiency of maltodextrin (MD, DE16-19) and gum arabic (GA) on spray drying of Polygonum multiflorum Thunb. root extract was investigated. The incorporation of gum arabic to the extract had the total polyphenol content (TPC) and antioxidant capacity (AC) higher than maltodextrin. The obtained powders from gum arabic and maltodextrin were analyzed for encapsulation yield, moisture content, color parameters, total phenolic content, antioxidant capacity, bulk density, wettability, hygroscopicity, water solubility index, particle size and microstructure. The results showed the types of carrier agents which significantly affected the physicochemical properties of powders produced by spray drying.
Định danh: http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/12526
Bộ sưu tập: Tạp chí quốc tế

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_394.63 kBAdobe PDFXem
Your IP: 18.191.171.136


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.