Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/21836
Nhan đề: Extraction of Lycopene from Gac Fruit (Momordica cochinchinensis Spreng) and preparation of Nanolycopene
Tác giả: Ho, Thi Oanh
Hac, Thi Nhung
Nguyen, Duc Tuyen
Le, Thi Kim Van
Trinh, Hien Trung
Hoang, Mai Ha
Từ khoá: Momordica cochinchinensis Spreng
Gac Fruit
Lycopene
Nanolycopene
Extraction
Năm xuất bản: 2017
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Chemistry;No 55 .- Page.761-766
Tóm tắt: In this work, we extracted high purity lycopene from dried Gac (Momordica Cochinchinensis) aril using organic solvents. We also succeeded in the preparation of nanolycopene. The effect of temperature on the drying of Gac aril and suitable solvents on the extraction of lycopene has been investigated. The results showed that the suitable drying temperature for Gac aril was 60-70 °C. The suitable solvents for lycopene extraction were dichloromethane or chloroform. The lycopene content in dried Gac aril is about 0.28-0.46 %. Nanolycopene was prepared successfully by freeze-dried method, with relatively small particles size of 40-60 nm. Nanolycopene is relatively stable in the inert environment in the presence of antioxidants such as butylated hydroxytoluene (BHT).
Định danh: http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/21836
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
370.42 kBAdobe PDF
Your IP: 3.21.93.20


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.