Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/25383
Nhan đề: Kinetic modeling of thermal decomposition of sugarcane bagasse in the inert gas environment
Tác giả: Huynh, Van Nam
Truong, Thanh Tam
Van, Dinh Son Tho
Từ khoá: Kinetic model
Sugarcane bagasse
Thermal decomposition
Thermogravimetric analysis
Pyrolysis
Năm xuất bản: 2019
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Chemistry;Số 57(05) .- Tr.574-580
Tóm tắt: Sugarcane bagasse was characterized by thermogravimetric analysis (TGA) with the different heating rates, and nitrogen carrier from 30 to 800 °C. Through decreasing the sample's mass by temperature, the stage of thermal decomposition could be determined. Specifically, there were three stages of decomposition including moisture escape stage, decomposition of cellulose stage, hemicellulose and lignin decomposition stage. On the other hand, based on the results of TGA the activation energy of decomposition process was determined by the inverse of the Flynn-Wall-Ozawa (FWO) method and Kissinger-Akahira-Sunose (KAS) method. The calculated results were compared with the activation energy by the Coats-Redfern method and Criado method in order to find the kinetics of bagasse pyrolysis process. Accordingly. when the conversion of reaction was lower than 75 %, corresponding to the decomposing process of hemicellulose and cellulose, the thermal decomposing process of bagasse obeyed diffusion kinetics of model D2₂, D₃ and D₄.
Định danh: http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/25383
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
1.19 MBAdobe PDF
Your IP: 13.58.211.135


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.