Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/28327
Nhan đề: Propagating arbuscưlar mycorrhizal fungi associated with coffee plant by using the herbaceous host
Tác giả: Dang, Hoang Quyen
Vu, Thuy Duong
Pham, Nguyen Duc Hoang
Từ khoá: AMF
Coffee
Maize
Propagation
Symbiosis
Năm xuất bản: 2018
Tùng thư/Số báo cáo: Tạp chí Khoa học Trường Đại học Mở Tp.HCM (Jounal of Science Ho Chi Minh Open University);Số 08(1) .- Tr.58-63
Tóm tắt: Coffee (Coffea spp.) is one of important industrial crops. Additionally, arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) provide many benefits for plants such as increasing nutrient uptake, enhancing tolerance in drought and stress condition, etc. Therefore, preservation and propagation of AMF spores collected from coffee’s rhizosphere are necessary for coffee cultivation. The AMF preservation on coffee plant is not feasible because coffee is a long-term plants, which led to study on symbiotic ability of AMF on several short-term host plants (maize (Zea mays), plantain (Plantago spp.), rice (Oryza sativa), beggarticks (Bidens pilosa), and bahia grass (Pensacola bahia)) to maintain AM association. Investigation of symbiosis ability with four types of AMF spores showed that maize had the highest rate of fungal infection. The total number of AMF spore per 50g soil after 3 months of inoculation on maize reached 352 spores, which was 4,1 times higher than that of the origin while the lowest figure recorded in bahia grass is with only 2.3 times.
Định danh: http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/28327
ISSN: 1859-3453
Bộ sưu tập: Khoa học Trường ĐH Mở Tp.HCM (Journal of Science HCM Open University)

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
3.62 MBAdobe PDF
Your IP: 3.144.9.124


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.