Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/28346
Nhan đề: Purification and thrombolytic effects in vivo of recombination nattokinase on carrageenan-induced tail thrombosis in a rat model
Tác giả: Dinh, Thi Lan Anh
Tran, Quoc Tuấn
Le, Thị Thuy Ai
Dinh, Minh Hiep
Tran, Cat Dong
Từ khoá: Bacillus subtilis
Carrageenan
Purification
Recombinant nattokinase
Thrombosis
Năm xuất bản: 2018
Tùng thư/Số báo cáo: Tạp chí Khoa học Trường ĐH Mở Tp.HCM (Journal of Science HCM Open University);Số 08(1) .- Tr.70-77
Tóm tắt: Nattokinase is a serine protease with fibrinolytic activity and has been proven clinical efficacy and safety for human use by the oral route. In this study, conducted purified recombinant nattokinase from Bacillus subtillis DB104 strain and thrombolytic effects of nattokinase have been observed in vivo. The result of the enzyme purification by membrane filtration method for enzyme recovery efficiency is 82.45%. Then the enzyme was purified to Q-Sepharose ion exchange chromatography with a purification factor of 1.82 and at a yield of 66.91%. Enzyme activity was 5,457 FU/mg protein. With the carrageenan-induced tail thrombosis in a rat model, results were significantly reduced by 67.3 to 83,6% at oral doses and injected nattokinase compared with the control group at 48 h. At 72 hours the rate increased to 82-89% in the oral dose and up to 91% in the injected dose nattokinase and comparable to 90% for heparin-positive hepatitis.
Định danh: http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/28346
ISSN: 1859-3453
Bộ sưu tập: Khoa học Trường ĐH Mở Tp.HCM (Journal of Science HCM Open University)

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
4.79 MBAdobe PDF
Your IP: 3.139.67.5


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.