Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/39482
Nhan đề: Essential Oil Hydrodistillation Process from Vietnamese Calamondin (Citrus microcarpa) Peels and GC/MS Analysis of Essential Oils Components
Tác giả: Ngo, Thi Cam Quyen
Tran, Thi Kim Ngan
Dao, Tan Phat
Phan, Nguyen Quynh Anh
Ngo, Quoc Anh
Nguyen, Thi Ngoc-Tram
Trang, Le Ngoc Thuy
Le, Thi Hong Nhan
Tran, Thanh Truc
Le, Thi Bich Phuong
Từ khoá: Essential oils
Hydrodistillation process
Calamondin (Citrus microcarpa)
Năm xuất bản: 2019
Tùng thư/Số báo cáo: Asian Journal of Chemistry;Vol. 31 No. 11 .- P.2585-2588
Tóm tắt: The essential oil of Citrus microcarpa peels was applied in many fields, and the methods to improve the efficiency of citrus exploitation were increasingly concerned. In this study, citrus essential oil was extracted from calamondin by hydrodistillation. This study was carried out to investigate the factors affecting the distillation of essential oils. The highest performance of the distillation process was 2.45 % with optimal conditions (material-water ratio of 1:3 g/mL, time of 2 h, the temperature of 120 ºC). Moreover, calamondin (Citrus microcarpa) peels oil extract was analyzed by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). The primary compound of calamondin essential oil include limonene 96.925 %, β-myrcene 1.424 %, 1R-α-pinene 0.561 %, cyclohexene 0.343 %, 1R-α-pinene 0.561 % and β-cubebene 0.598 %.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/39482
Bộ sưu tập: Tạp chí quốc tế

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_597.3 kBAdobe PDFXem
Your IP: 3.145.38.80


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.