Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/40698
Nhan đề: Comparing sustainable methods for synthesis of natural benzaldehyde from frans-cinnamaldehyde: Experimental analysis
Tác giả: Nguyen, Trung Dung
Cao, Hong Ha
Meyer, Xuan-Mi
Meyer, Michel
Blanco, Jean-Francois
Cognet, Patrick
Từ khoá: Natural benzaldehyde
Trans-cinnamaldehyde
Experimental analysis
Green processes
Năm xuất bản: 2020
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Chemistry;Vol. 58, No. 04 .- P.471-476
Tóm tắt: Natural benzaldehyde is an aromatic flavor compound. Compared to the Chemical synthesis route, the natural benzaldehyde that is produced from natural source such as cassia oil is very expensive. To overcome the problem, many researchers have reported and proposed different processes such as ozonization process, near-critical water hydrolysis process, toxic phase transfer, or surfactants catalytic process. This paper presents a comparison of three green Chemical routes using aqueous Systems: (H₂O /OH⁻), (H₂O /OH⁻/H₂O₂), (H₂O, cellulose-based heterogeneous catalyst/OH⁻), applied to this transformation. First experimental results show remarkable conversion for the first and third Systems. Best yields are obtained using the first simple route with, for example, a nearly 80 % conversion together with a 43 % selectivity.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/40698
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
1.6 MBAdobe PDF
Your IP: 18.227.102.20


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.