Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/40845
Nhan đề: | Chemical constituents of MeOH extract from the fruits of Macaranga sampsonii |
Tác giả: | Do, Thi Quynh Le, Tran Nguyen Vu Doan, Thi Mai Huong Truong, Bich Ngan Nguyen, Thi Hue Tran, Dang Thach Pham, Van Cuong |
Từ khoá: | Macaranga sampsonii Euphorbiaceae Lignans Acetophenoneglucoside Erigeroside |
Năm xuất bản: | 2018 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam Journal of Chemistry;Vol. 56, No. 05 .- P.587-590 |
Tóm tắt: | The genus Macaranga belongs to the family Euphorbiaceaeconsistingof about 300 species that are mainly distributed inthe tropics of Africa, Asia, Australia, and the Pacific regions. Thirteen different species of this genus occur in Viet Nam, and Macaranga sampsonii has been used in traditional medicine to treat swellings, cuts, sores. Phytochemical investigation of the methanol extract of Macaranga sampsonii led to the isolation of six compounds including: boehmenan X (1), maltol β-D-glucopyranoside (2), methyl breviíblincarboxylate (3), scopoletin (4), 3,5-dihydroxy-4-methoxy benzoic acid (5) and gallic acid (6). Their structures were confirmed by spectroscopic methods including 1R, MS, 1D, 2D NMR and compared to previous reported spectral data values. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/40845 |
ISSN: | 2525-2321 |
Bộ sưu tập: | Vietnam Journal of Chemistry |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 1.45 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 3.142.198.250 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.