Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/40845
Nhan đề: Chemical constituents of MeOH extract from the fruits of Macaranga sampsonii
Tác giả: Do, Thi Quynh
Le, Tran Nguyen Vu
Doan, Thi Mai Huong
Truong, Bich Ngan
Nguyen, Thi Hue
Tran, Dang Thach
Pham, Van Cuong
Từ khoá: Macaranga sampsonii
Euphorbiaceae
Lignans
Acetophenoneglucoside
Erigeroside
Năm xuất bản: 2018
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Chemistry;Vol. 56, No. 05 .- P.587-590
Tóm tắt: The genus Macaranga belongs to the family Euphorbiaceaeconsistingof about 300 species that are mainly distributed inthe tropics of Africa, Asia, Australia, and the Pacific regions. Thirteen different species of this genus occur in Viet Nam, and Macaranga sampsonii has been used in traditional medicine to treat swellings, cuts, sores. Phytochemical investigation of the methanol extract of Macaranga sampsonii led to the isolation of six compounds including: boehmenan X (1), maltol β-D-glucopyranoside (2), methyl breviíblincarboxylate (3), scopoletin (4), 3,5-dihydroxy-4-methoxy benzoic acid (5) and gallic acid (6). Their structures were confirmed by spectroscopic methods including 1R, MS, 1D, 2D NMR and compared to previous reported spectral data values.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/40845
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
1.45 MBAdobe PDF
Your IP: 18.227.81.130


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.