Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/41114
Nhan đề: Chemical constituents from fruits of Macaranga denticulata (Euphorbiaceae) (Part 2)
Tác giả: Le, Tran Nguyên Vu
Truong, Bich Ngan
Le, Thi Phuong
Doan, Thi Mai Huong
Litaudon, Marc
Nguyên, Van Hung
Tran, Dang Thach
Pham, Van Cuong
Từ khoá: Macaranga denticulata
Euphorbiaceae
Poilaneic acid
Năm xuất bản: 2018
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Chemistry;Vol. 56, No. 05 .- P.627-631
Tóm tắt: Macaranga denticulata is a 15-18 m tall plant with rounded edges and long, rounded bark, 5 mm wide black covered with glands. In traditional medicine, this plant was used to treat fulminant hepatitis, dysentery, and urinary retention. In previous studies, we reported 13 isolated compounds from the fruits of Macaranga denticulata. In this study, we describe the isolation and structural characterizations of seven compounds: 5-((ZT)-3,5-dihydroxystyryl)-3-((E)-3,7-dimethylocta-2,6-dien-l-yl) benzen-l,2-diol (1), poilaneic acid (2), stigmast-4-en-6β-ol-3-one (3), taraxerol (4), rel-5-(3S, 8S-dihydroxy-1R,5S-dimethyl-7-oxa-6-oxobicyclo[3,2,1]-oct-8-yl)3-methyl, 2Z,4E-pentadienoic acid (5), ellagic acid 3,3'-dimethyl ether-4-O-β-D-glucopyranoside (6), 3-hydroxypropanoic acid (7). The structures of the isolated compounds were established on the basis of their spectral data, including mass and NMR spectrometry.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/41114
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
6.64 MBAdobe PDF
Your IP: 13.59.79.176


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.