Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/41114
Nhan đề: | Chemical constituents from fruits of Macaranga denticulata (Euphorbiaceae) (Part 2) |
Tác giả: | Le, Tran Nguyên Vu Truong, Bich Ngan Le, Thi Phuong Doan, Thi Mai Huong Litaudon, Marc Nguyên, Van Hung Tran, Dang Thach Pham, Van Cuong |
Từ khoá: | Macaranga denticulata Euphorbiaceae Poilaneic acid |
Năm xuất bản: | 2018 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam Journal of Chemistry;Vol. 56, No. 05 .- P.627-631 |
Tóm tắt: | Macaranga denticulata is a 15-18 m tall plant with rounded edges and long, rounded bark, 5 mm wide black covered with glands. In traditional medicine, this plant was used to treat fulminant hepatitis, dysentery, and urinary retention. In previous studies, we reported 13 isolated compounds from the fruits of Macaranga denticulata. In this study, we describe the isolation and structural characterizations of seven compounds: 5-((ZT)-3,5-dihydroxystyryl)-3-((E)-3,7-dimethylocta-2,6-dien-l-yl) benzen-l,2-diol (1), poilaneic acid (2), stigmast-4-en-6β-ol-3-one (3), taraxerol (4), rel-5-(3S, 8S-dihydroxy-1R,5S-dimethyl-7-oxa-6-oxobicyclo[3,2,1]-oct-8-yl)3-methyl, 2Z,4E-pentadienoic acid (5), ellagic acid 3,3'-dimethyl ether-4-O-β-D-glucopyranoside (6), 3-hydroxypropanoic acid (7). The structures of the isolated compounds were established on the basis of their spectral data, including mass and NMR spectrometry. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/41114 |
ISSN: | 2525-2321 |
Bộ sưu tập: | Vietnam Journal of Chemistry |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 6.64 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 18.219.239.111 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.