Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/42304
Nhan đề: Gc/ms-tof analysis of essential oil composition of the Allium schoenoprasum l. Bulbs cultivated from Quang Tri - Vietnam
Tác giả: Tran, Nguyen An Sa
Nguyên, Van Muoi Mot
Nguyên, Tri Thuc
Nguyên, Thi Diem Thu
Từ khoá: Allium schoenoprasum L.
Essential oil
GC/MS-TOF
Chive
Sulfide
Năm xuất bản: 2019
Tùng thư/Số báo cáo: Tạp chí Khoa học Công nghệ và Thực phẩm;Số 18.- Tr.12-22
Tóm tắt: The research content of the study was an investigation of the chemical compositions from the essential oils of Allìum schoenprasum L. bulbs collected from Quang Tri-Vietnam. The essential oils extracted by hydrodistillation method. The chemical components of essential oils were analyzed using of gas chromatography-time-of-flight mass spectrometry (GC/MS-TOF). The results show that the main ingredient of the oil is organic sulfur compounds, especially, allyl polypeptides, which account for more than 76% of substances identified. The results also show that solvents used to dissolve the essential oil affect the results of the analysis. Organic sulfur compounds are best soluble in n-hexane. Comparative analysis indicated that GC/MS-TOF could analyze more compound than GC/MS-Quadrupole.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/42304
ISSN: 0866-8132
Bộ sưu tập: Khoa học Công nghệ và Thực phẩm

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
3.82 MBAdobe PDF
Your IP: 3.14.249.191


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.