Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/42441
Nhan đề: Chemical constituents of Launaea sarmentosa roots
Tác giả: Le, Hong Hanh
Phung, Duc Dung
Lieu, Dieu Huy
Ngo, Thi Thuy Duong
Wacharasindhu, Sumrit
Nguyên, Kim Phi Phung
Huynh, Bui Linh Chi
Từ khoá: Launaea sarmentosa
Mixture of triterpenes
DMAP-catalyzed benzoylation
Năm xuất bản: 2020
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Chemistry;Vol 58, No 05 .- P.637-642
Tóm tắt: By investigating the Chemical constituents of the roots of Launaea sarmentosa, collected at Can Gio beach, Can Gio district, Ho Chi Minh city, nine compounds were isolated including α-amyrin acetate (1), β-amyrin acetate (2), lupeol acetate (3), Ψ-taraksasterol acctatc (4), luteolin (5), 4-allyl-2,6-dimethoxyphenol glucopyranoside (6), scorzoside (7), ixerisoside D (8) and 9 α-hydroxypinoresinol (9). To the best of our knowledge, all compounds were reported in other species, but this is the first time they were known in L. sannentosa. Four compounds (1-4) from the n-hexane extract were identified by 4-dimethylaminopyridine-catalyzed benxoylation. Their chemical structures were elucidated by means of 1D and 2D NMR, HR-ESI-MS data analysis and compared with those reported in the literature.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/42441
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
2.02 MBAdobe PDF
Your IP: 3.135.206.179


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.