Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4485
Nhan đề: Physicochemical characterization of starch isolated from red Monascus rice
Tác giả: Chandra, Ivon Kusmijo
Trần, Nguyễn Phương Lan
Ju, Yi-Hsu
Ismadji, Suryadi
Tran, Thi Yen Ngoc
Kasim, Novy Srihartanti
Từ khoá: Monascus pigment
Red Monascus rice
Starch
Solubility
Thermal analysis
Năm xuất bản: 2014
Tùng thư/Số báo cáo: Asia-Pacific Journal of Chemical Engineering;9 .- p. 527–534
Tóm tắt: Red Monascus rice (Ang-kak) is used as a traditional medicine and a natural colorant for food and beverages. Starch isolated from waste Ang-kak may compete economically with other common starch and give new value to this waste. Isolation by using alkaline method gave a product with a starch content of 81%. Impurities in the product are protein, fiber, ash, and secondary metabolites of the Monascus rice. Several physicochemical properties of the isolated starch were also investigated. It was found that 88.03% of the isolated starch is amylopectin. Thermogravitation study showed that the isolated starch degraded only slightly at temperature below 230 °C and can be considered as a new source of starch for various applications.
Định danh: http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4485
Bộ sưu tập: Tạp chí quốc tế

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_349.1 kBAdobe PDFXem
Your IP: 52.15.191.241


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.