Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4485
Nhan đề: | Physicochemical characterization of starch isolated from red Monascus rice |
Tác giả: | Chandra, Ivon Kusmijo Trần, Nguyễn Phương Lan Ju, Yi-Hsu Ismadji, Suryadi Tran, Thi Yen Ngoc Kasim, Novy Srihartanti |
Từ khoá: | Monascus pigment Red Monascus rice Starch Solubility Thermal analysis |
Năm xuất bản: | 2014 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Asia-Pacific Journal of Chemical Engineering;9 .- p. 527–534 |
Tóm tắt: | Red Monascus rice (Ang-kak) is used as a traditional medicine and a natural colorant for food and beverages. Starch isolated from waste Ang-kak may compete economically with other common starch and give new value to this waste. Isolation by using alkaline method gave a product with a starch content of 81%. Impurities in the product are protein, fiber, ash, and secondary metabolites of the Monascus rice. Several physicochemical properties of the isolated starch were also investigated. It was found that 88.03% of the isolated starch is amylopectin. Thermogravitation study showed that the isolated starch degraded only slightly at temperature below 230 °C and can be considered as a new source of starch for various applications. |
Định danh: | http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4485 |
Bộ sưu tập: | Tạp chí quốc tế |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ | 349.1 kB | Adobe PDF | Xem | |
Your IP: 52.15.191.241 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.