Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/46055
Nhan đề: | ldentification of rice varieties specialties in Vietnam using Raman spectroscopy |
Tác giả: | Le, Truong Giang Pham, Quoc Trung Dao, Hai Yen |
Từ khoá: | Rice varieties Ratnan spectroscopy PCA HCA KNN |
Năm xuất bản: | 2020 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam Journal of Chemistry;No.58, Vol.6 .- P.711-718 |
Tóm tắt: | The characteristics and quality of rice are significantly affected by its variety. However, discrimination between varieties is an urgent but difficult and time-consuming effort in Vietnam. In this study, an effective and reliable identification method was established by Raman spectroscopy (RS). Total Raman spectra of 32 rice samples were acquired from 400 to 1600 cm⁻¹ and the sensitive fundamental vibrations of less polar groups and bonds in rice were analyzed. Initially, the raw Raman spectra were processed by standard normal variety (SNV) combined with Savitzky Golay (SG) smoothing algorithm. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/46055 |
ISSN: | 2525-2321 |
Bộ sưu tập: | Vietnam Journal of Chemistry |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 2.49 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 3.144.242.149 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.