Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4835
Nhan đề: | Kinetic of Chlorophyll Degradation and Color Change in Bitter Gourd During Heat Treatment |
Tác giả: | Dương, Thị Phượng Liên |
Từ khoá: | Chlorophyll Bitter gourd Kinetics Color Activation energy |
Năm xuất bản: | 2016 |
Tùng thư/Số báo cáo: | International Journal of Engineering Sciences & Research Technology;5 .- p.616-622 |
Tóm tắt: | Thermal degradation kinetics of chlorophylls and visual green color loss in bitter gourd were investigated at 70, 80, 90 and 100°C. The loss of visual green color, as represented by the change of the -a value and the -a/b ratio measured by tristimulus colorimeter, All the degradation of chlorophyll a, chlorophyll b as well as visual green color loss followed a first-order reaction. The rate constants of all parameters increased with increasing temperature and followed the Arrhenius model. The activation energies for chlorophylls a and b were determined as 32.90 ± 2.68 and 49.96 ± 3.86 kJ/mol, while those for -a value and -a/b ratio were found as 22.75 ± 1.96 and 53.55 ± 4.08 kJ/mol, respectively. |
Định danh: | http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4835 |
ISSN: | 2277-9655 |
Bộ sưu tập: | Tạp chí quốc tế |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ | 848.88 kB | Adobe PDF | Xem | |
Your IP: 18.216.208.243 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.