Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4835
Nhan đề: Kinetic of Chlorophyll Degradation and Color Change in Bitter Gourd During Heat Treatment
Tác giả: Dương, Thị Phượng Liên
Từ khoá: Chlorophyll
Bitter gourd
Kinetics
Color
Activation energy
Năm xuất bản: 2016
Tùng thư/Số báo cáo: International Journal of Engineering Sciences & Research Technology;5 .- p.616-622
Tóm tắt: Thermal degradation kinetics of chlorophylls and visual green color loss in bitter gourd were investigated at 70, 80, 90 and 100°C. The loss of visual green color, as represented by the change of the -a value and the -a/b ratio measured by tristimulus colorimeter, All the degradation of chlorophyll a, chlorophyll b as well as visual green color loss followed a first-order reaction. The rate constants of all parameters increased with increasing temperature and followed the Arrhenius model. The activation energies for chlorophylls a and b were determined as 32.90 ± 2.68 and 49.96 ± 3.86 kJ/mol, while those for -a value and -a/b ratio were found as 22.75 ± 1.96 and 53.55 ± 4.08 kJ/mol, respectively.
Định danh: http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4835
ISSN: 2277-9655
Bộ sưu tập: Tạp chí quốc tế

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_848.88 kBAdobe PDFXem
Your IP: 18.216.208.243


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.