Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4948| Nhan đề: | Study of the effect of gamma-irradiation on the activation energy value from the thermoluminescence glow curve |
| Tác giả: | Nguyễn, Duy Sang |
| Từ khoá: | Thermoluminescence Activation energy Gamma-irradiation Chilli |
| Năm xuất bản: | 2016 |
| Tùng thư/Số báo cáo: | Journal of Taibah University for Science;11 .- p.1221–1225 |
| Tóm tắt: | Chilli powder samples were irradiated by a ⁶⁰Co gamma source at absorbed doses of 2, 4, 6 and 8 kGy. This study calculates the activation energy value (E) from the thermoluminescence (TL) glow curves using the initial rise method (IR). For non-irradiated samples, the E value is 0.58 eV, whereas the irradiated samples have a higher value of 0.84 eV. This difference allows us to distinguish between irradiated and non-irradiated chilli powder and to assess the dose of gamma-irradiated samples. |
| Định danh: | http://localhost:8080//jspui/handle/123456789/4948 |
| Bộ sưu tập: | Tạp chí quốc tế |
Các tập tin trong tài liệu này:
| Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
|---|---|---|---|---|
| _file_ | 1.1 MB | Adobe PDF | Xem | |
| Your IP: 216.73.216.181 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.