Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4956
Nhan đề: | Separation and purification of cardol, cardanol and anacardic acid from cashew (Anacardium occidentale L.) nut-shell liquid using a simple two-step column chromatography |
Tác giả: | Yuliana, Maria Huỳnh, Liên Hương Soetaredjo, Felycia Edi Faika, Sitti Ju, Yi-Hsu Nguyễn, Thị Bích Thuyền |
Từ khoá: | Anacardium occidentale L. Cashew nut shell Two-step column chromatography Anacardic acid Cardanol Cardol |
Năm xuất bản: | 2014 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Journal of the Taiwan Institute of Chemical Engineers;45 .- p.2187-2193 |
Tóm tắt: | Long chain phenols contained in cashew nut shell liquid have important applications. Anacardic acids and cardols are extensively used in the pharmaceutical industry, while cardanols find use in resins, coating and polymer industries. In this work, a two-step reversed-phase silica gel column chromatography was employed to purify these major phenols in cashew nut shell liquid (CNSL). 6-Pentadecyl salicylic acid (C₂₂H₃₆O₃, 98.8% purity and 82.4% recovery), 5-pentadecyl resorcinol (C₂₁H₃₆O₂, 99.3% purity and 80.7% recovery) and 3-pentadecyl phenol (C₂₁H₃₆O, 99.2% purity and 81.8% recovery) were successfully obtained and identified by ¹H and ¹³C NMR, FTIR, mass spectrometry and elemental analysis. |
Định danh: | http://localhost:8080//jspui/handle/123456789/4956 |
Bộ sưu tập: | Tạp chí quốc tế |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ | 930.29 kB | Adobe PDF | Xem | |
Your IP: 3.137.174.253 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.