Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/4956
Nhan đề: Separation and purification of cardol, cardanol and anacardic acid from cashew (Anacardium occidentale L.) nut-shell liquid using a simple two-step column chromatography
Tác giả: Yuliana, Maria
Huỳnh, Liên Hương
Soetaredjo, Felycia Edi
Faika, Sitti
Ju, Yi-Hsu
Nguyễn, Thị Bích Thuyền
Từ khoá: Anacardium occidentale L.
Cashew nut shell
Two-step column chromatography
Anacardic acid
Cardanol
Cardol
Năm xuất bản: 2014
Tùng thư/Số báo cáo: Journal of the Taiwan Institute of Chemical Engineers;45 .- p.2187-2193
Tóm tắt: Long chain phenols contained in cashew nut shell liquid have important applications. Anacardic acids and cardols are extensively used in the pharmaceutical industry, while cardanols find use in resins, coating and polymer industries. In this work, a two-step reversed-phase silica gel column chromatography was employed to purify these major phenols in cashew nut shell liquid (CNSL). 6-Pentadecyl salicylic acid (C₂₂H₃₆O₃, 98.8% purity and 82.4% recovery), 5-pentadecyl resorcinol (C₂₁H₃₆O₂, 99.3% purity and 80.7% recovery) and 3-pentadecyl phenol (C₂₁H₃₆O, 99.2% purity and 81.8% recovery) were successfully obtained and identified by ¹H and ¹³C NMR, FTIR, mass spectrometry and elemental analysis.
Định danh: http://localhost:8080//jspui/handle/123456789/4956
Bộ sưu tập: Tạp chí quốc tế

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_930.29 kBAdobe PDFXem
Your IP: 3.137.174.253


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.