Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/5118
Nhan đề: Processing rigid wheat gluten biocomposites for high mechanical performance
Tác giả: Võ, Hồng Nhân
Goderis, Bart
Verpoest, Ignaas
Vuure, Aart Willem Van
Wevers, Martine
Pyka, Grzegorz
Puyvelde, Peter Van
Từ khoá: A.Polymer-matrix composites (PMCs) Wheatgluten
B.Mechanical properties
E.Powder processing
Năm xuất bản: 2015
Tùng thư/Số báo cáo: Composites Part A: Applied Science and Manufacturing;79 .- p.74-81
Tóm tắt: Recently, unidirectional rigid gluten biocomposites have received attention because the glassy gluten matrix has comparable properties as an epoxy resin. This research proposes some possibilities to facilitate such biocomposites. The dry method is modified by using water exposed fibers rather than dry ones. The wet method uses an ethanol solution to suspend and partly dissolve original or milled gluten particles, in which the fibers are subsequently immersed. Drying impregnated fiber mats obtained via either the modified dry or wet method leads to prepregs of which stacks were compression molded into composites without the need for any further solvents or plasticizers. Gluten composites made by the wet method give much higher moduli and strengths compared to when using either of the dry methods. Using aqueous ethanol helps to dissolve part of the gluten (the gliadin fraction) and is believed to lead to a good wetting of the matrix between the fibers.
Định danh: http://localhost:8080//jspui/handle/123456789/5118
Bộ sưu tập: Tạp chí quốc tế

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_2.17 MBAdobe PDFXem
Your IP: 3.142.130.127


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.