Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/5134
Nhan đề: | Binding of dietary polyphenols to cellulose: Structural and nutritional aspects |
Tác giả: | Phan, Thị Anh Đào Netzel, Gabriele Wang, Dongjie Flanagan, Bernadine M. D'Arcy, Bruce R. Gidley, Michael J. |
Từ khoá: | Non-covalent interactions Langmuir binding isotherm Anthocyanins Phenolic acids |
Năm xuất bản: | 2014 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Food Chemistry;171 .- p.388-396 |
Tóm tắt: | The interactions between polyphenols and plant fibres play an important role in controlling the release of phenolic compounds from food matrices for absorption in the gastrointestinal tract. This study probed the molecular interactions of diverse polyphenols with cellulose fibres by using a pure celluloseproducing bacterial model. Alkali treatment of bacterial cellulose was an effective method for obtaining a high purity cellulose model for study of polyphenol binding. Representatives of different polyphenol classes all bound to cellulose spontaneously, rapidly, and to comparable extents (up to 60% w/w of cellulose). Langmuir binding isotherms were applied to determine quantitative aspects of the adsorption at equilibrium. The study indicated that binding was similar on a molar basis for ferulic acid, gallic acid, catechin and cyanidin-3-glucoside (but lower for chlorogenic acid), with the native charge of polyphenols Foofa secondary factor in the interactions between polyphenols and cellulose. |
Định danh: | http://localhost:8080//jspui/handle/123456789/5134 |
Bộ sưu tập: | Tạp chí quốc tế |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ | 2.17 MB | Adobe PDF | Xem | |
Your IP: 3.142.98.5 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.