Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/54585
Nhan đề: Xây dựng và thẩm định quy trình định lượng đồng thời curdion và germacron trong cao ngải trắng
Tác giả: Lê, Thị Ngọc Anh
Nguyễn, Đức Hạnh
Võ, Thanh Hóa
Từ khoá: Curdion
Germacron
HPLC
Curcuma aromatica
Năm xuất bản: 2018
Tùng thư/Số báo cáo: Tạp chí Dược học;Số 508 .- Tr.37-41
Tóm tắt: An HPLC method was developed for simultaneous determination of the two antibacterial, anticancer, antiviral bioactives, curdion and germacron in the extracts from Curcuma aromatica Salisb. (CE). The procedure was optimized as: Column - Perfecsil 100 ODS-3 (250 mm x 4.6 mm; 5 pm), column temperature - 30°C; Detector - UV (214 nm); Flowrate -1 ml/min; Mobile phase - a mixtures of acetonitrile and water with a gradient program; the ratios of acetonitrile - 42%. 55% and 49% at 0-15 min, 18-23 min and 30-52 min. The specificity and suitability were found to well meet the requirements. The good correlations between peak areas and concentrations were y = 14951x (R² = 1) and y = 67589x (R² = 0.9997) for curdion and germacron, respectively. The %RSD values of inter-day precision were 1.09% for curdion and 0.91% for germacron. The recovery percentages were 99.88 - 101.40% and 98.40 - 101.05%, respectively. This proposed HPLC method for simultaneous determination of curdion and germacron from CE proved meeting the requirements of validation and helpful for establishing the quality standard of CE and its related products.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/54585
ISSN: 0866-7861
Bộ sưu tập: Dược học

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
3.03 MBAdobe PDF
Your IP: 18.119.116.125


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.