Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/54588
Nhan đề: | Định lượng đồng thời 6-gingerol và 6-shogaol trong củ gừng (Rhizoma Zingiberis) bằng phương pháp HPLC |
Tác giả: | Nguyễn, Xuân Quỳnh Phạm, Văn Hiển Đặng, Trường Giang Trần, Kim Thanh Vũ, Bình Dương |
Từ khoá: | Rhizoma Zingiberls HPLC 6-gingerol 6-shogaol |
Năm xuất bản: | 2018 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Tạp chí Dược học;Số 508 .- Tr.46-50 |
Tóm tắt: | A simultaneous HPLC method for quantification of6-gingerol and 6-shogaol in Rhizoma Zingiberis was established as follows: Column - C18 (250 x 4.6 mm, 5 pm); Detector - UV (280 nm); Mobile phase - ACN and 1% acetic acid solution (60:40, v/v). The method was validated for the HPLC system compatibility specificity, repeatability, recovery (>95.0%). As for practical application, 6-gingerol and 6-shogaol in ginger samples harvested at different places in Vietnam. The sample from Hau Giang province got the highest in both of analyzed compounds (6.04 ± 0,39% and 0.42 ± 0,03 % for 6-gingerol and 6- shogaol, respectively). |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/54588 |
ISSN: | 0866-7861 |
Bộ sưu tập: | Dược học |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 3.8 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 3.148.105.87 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.