Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/54628
Nhan đề: | Nghiên cứu mối liên quan nhân quả và tối ưu hóa quy trình chiết xuất dược liệu ngải trắng |
Tác giả: | Nguyễn, Đăng Khoa Nguyễn, Đức Hạnh Võ, Thanh Hóa Đỗ, Quang Dương Đỗ, Đức Minh Huỳnh, Thanh Tuấn |
Từ khoá: | Zedoarondiol Curcuma aromatica Extraction process Cause-effect relations Optimization |
Năm xuất bản: | 2018 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Tạp chí Dược học;Số 509 .- Tr.45-48,86 |
Tóm tắt: | Zedoarondiol, known as a sesquiterpene lactone compound of anti-inflammatory activity and inhibitivity on platelet-derived growth factor-induced vascular smooth muscle cells, was extracted from Curcuma aromatica Salisb. Ten experiments were designed by Design-Expert 6.0.6 software to investigate the effects of three independent variables (extraction times, solvent/ material ratio, ethanol concentration) on two dependent variables (the yield of raw extracts and that of zedoarondiol). The cause-effect relations between the independent and dependent variables were investigated. All three independent variables (extraction times, solvent/material ratio and ethanol concentration) were found to affect both above-mentioned dependent variables. The extraction was optimized by BCPharSoft OPT software as: Solvent - ethanol 10%, times of extraction - 3; raho of material/solvent -1/9 (m/v). Zedoarondiol content was determined by the following validated HPLC method: Column - C18; Detector-258 nm; Injection sampe - 20 mL. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/54628 |
ISSN: | 0866-7861 |
Bộ sưu tập: | Dược học |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 3.91 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 3.142.198.148 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.