Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/63942
Nhan đề: | Study on chemical constituents and bioactivities of the fruits of dipterocarpus retusus of VietNam |
Tác giả: | Ho, Dac Hung Doan, Duy Tien Nguyen, Thi Ngoan Ba, Thi Duong Do, Quoc Viet Pham, Gia Dien Bui, Kim Anh |
Từ khoá: | Dipterocarpus retusus Blume Eleutherol Resveratrol Polydatin |
Năm xuất bản: | 2019 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam Journal of Science and Technology;Vol. 57, No. 03 .- P.294-299 |
Tóm tắt: | The first study on chemical constituents and biological activities of fruits of Dipterocarpus retusus Blume. (Dipterocarpaceae) (Vietnamese name: Chò nâu) growing in Vietnam was reported. Column chromatography of the ethyl acetate extract led to the isolation of five compounds: eleutherol (1), trans-resveratrol (2), polydatin (3), β-sitosterol (4) and β-sitosterol-3-O-β-D-glucopyranoside (5). Their structures were elucidated based on the NMR spectroscopic methods and compared with literature data. The n-hexane, ethyl acetate and butanol extracts from the fruits of D. retusus Blume were evaluated for antioxidant and cytotoxic activities. The ethyl acetate extract exhibited the cytotoxic activity against KB cell lines with IC₅₀ value of 34.46 µg/ml. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/63942 |
ISSN: | 2525-2518 |
Bộ sưu tập: | Vietnam journal of science and technology |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 2.25 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 18.217.26.8 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.