Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/63942
Nhan đề: Study on chemical constituents and bioactivities of the fruits of dipterocarpus retusus of VietNam
Tác giả: Ho, Dac Hung
Doan, Duy Tien
Nguyen, Thi Ngoan
Ba, Thi Duong
Do, Quoc Viet
Pham, Gia Dien
Bui, Kim Anh
Từ khoá: Dipterocarpus retusus Blume
Eleutherol
Resveratrol
Polydatin
Năm xuất bản: 2019
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Science and Technology;Vol. 57, No. 03 .- P.294-299
Tóm tắt: The first study on chemical constituents and biological activities of fruits of Dipterocarpus retusus Blume. (Dipterocarpaceae) (Vietnamese name: Chò nâu) growing in Vietnam was reported. Column chromatography of the ethyl acetate extract led to the isolation of five compounds: eleutherol (1), trans-resveratrol (2), polydatin (3), β-sitosterol (4) and β-sitosterol-3-O-β-D-glucopyranoside (5). Their structures were elucidated based on the NMR spectroscopic methods and compared with literature data. The n-hexane, ethyl acetate and butanol extracts from the fruits of D. retusus Blume were evaluated for antioxidant and cytotoxic activities. The ethyl acetate extract exhibited the cytotoxic activity against KB cell lines with IC₅₀ value of 34.46 µg/ml.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/63942
ISSN: 2525-2518
Bộ sưu tập: Vietnam journal of science and technology

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
2.25 MBAdobe PDF
Your IP: 18.217.26.8


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.