Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/63942
Toàn bộ biểu ghi siêu dữ liệu
Trường DCGiá trị Ngôn ngữ
dc.contributor.authorHo, Dac Hung-
dc.contributor.authorDoan, Duy Tien-
dc.contributor.authorNguyen, Thi Ngoan-
dc.contributor.authorBa, Thi Duong-
dc.contributor.authorDo, Quoc Viet-
dc.contributor.authorPham, Gia Dien-
dc.contributor.authorBui, Kim Anh-
dc.date.accessioned2021-09-10T01:03:05Z-
dc.date.available2021-09-10T01:03:05Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.issn2525-2518-
dc.identifier.urihttps://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/63942-
dc.description.abstractThe first study on chemical constituents and biological activities of fruits of Dipterocarpus retusus Blume. (Dipterocarpaceae) (Vietnamese name: Chò nâu) growing in Vietnam was reported. Column chromatography of the ethyl acetate extract led to the isolation of five compounds: eleutherol (1), trans-resveratrol (2), polydatin (3), β-sitosterol (4) and β-sitosterol-3-O-β-D-glucopyranoside (5). Their structures were elucidated based on the NMR spectroscopic methods and compared with literature data. The n-hexane, ethyl acetate and butanol extracts from the fruits of D. retusus Blume were evaluated for antioxidant and cytotoxic activities. The ethyl acetate extract exhibited the cytotoxic activity against KB cell lines with IC₅₀ value of 34.46 µg/ml.vi_VN
dc.language.isoenvi_VN
dc.relation.ispartofseriesVietnam Journal of Science and Technology;Vol. 57, No. 03 .- P.294-299-
dc.subjectDipterocarpus retusus Blumevi_VN
dc.subjectEleutherolvi_VN
dc.subjectResveratrolvi_VN
dc.subjectPolydatinvi_VN
dc.titleStudy on chemical constituents and bioactivities of the fruits of dipterocarpus retusus of VietNamvi_VN
dc.typeArticlevi_VN
Bộ sưu tập: Vietnam journal of science and technology

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
2.25 MBAdobe PDF
Your IP: 3.144.97.63


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.