Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/64083
Nhan đề: | Interactions of phlebopus spongiosus with several soil fungi and antibacterial activity of its culture broth |
Tác giả: | Pham, Nguyen Duc Hoang Ho, Bao Thuy Quyen Suzuki, Akira |
Từ khoá: | Bioactivity Culture broth Ectomycorrhizal mushroom In vitro interaction Mycelium |
Năm xuất bản: | 2019 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Journal of Science HCM Open University;Vol. 9, No. 02 .- P.45-53 |
Tóm tắt: | An edible ectomycorrhizal fungus Phlehopus spongiosus have been found in pomelo orchards (Citrus maxima). The culture broth of Ph. spongiosus became darker after ca. 3 weeks of inoculation. The dry production of culture broth extract (culture extract) was 0.30 ± 0.09 g per culture (20 ml broth in a 50 ml flask). Both 5% and 10% solution of the culture extract shows the antibacterial activities on growth of all tested Gram positive bacteria Bacillus subtilis, Bacillus thuringiensis and a Gram negative bacterium Gluconohacter oxydans but not on the other Gram negative bacteria Escherichia call and Asaia hogorensis. On PDA plates, Ph. spongiosus showed the inhibition on the growth of soil fungi Peniciltium citrinum and Aspergillus niger, whereas it was invaded by that of a mycoparasite Trichoderma viride. Further studies on physiological and ecological characteristics and principal components for the activities of culture exudates in laboratory is necessary to find the applicable profits from this fungus. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/64083 |
ISSN: | 1859-3453 |
Bộ sưu tập: | Khoa học Trường ĐH Mở Tp.HCM (Journal of Science HCM Open University) |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 3.83 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 3.149.238.67 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.