Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/64083
Nhan đề: Interactions of phlebopus spongiosus with several soil fungi and antibacterial activity of its culture broth
Tác giả: Pham, Nguyen Duc Hoang
Ho, Bao Thuy Quyen
Suzuki, Akira
Từ khoá: Bioactivity
Culture broth
Ectomycorrhizal mushroom
In vitro interaction
Mycelium
Năm xuất bản: 2019
Tùng thư/Số báo cáo: Journal of Science HCM Open University;Vol. 9, No. 02 .- P.45-53
Tóm tắt: An edible ectomycorrhizal fungus Phlehopus spongiosus have been found in pomelo orchards (Citrus maxima). The culture broth of Ph. spongiosus became darker after ca. 3 weeks of inoculation. The dry production of culture broth extract (culture extract) was 0.30 ± 0.09 g per culture (20 ml broth in a 50 ml flask). Both 5% and 10% solution of the culture extract shows the antibacterial activities on growth of all tested Gram positive bacteria Bacillus subtilis, Bacillus thuringiensis and a Gram negative bacterium Gluconohacter oxydans but not on the other Gram negative bacteria Escherichia call and Asaia hogorensis. On PDA plates, Ph. spongiosus showed the inhibition on the growth of soil fungi Peniciltium citrinum and Aspergillus niger, whereas it was invaded by that of a mycoparasite Trichoderma viride. Further studies on physiological and ecological characteristics and principal components for the activities of culture exudates in laboratory is necessary to find the applicable profits from this fungus.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/64083
ISSN: 1859-3453
Bộ sưu tập: Khoa học Trường ĐH Mở Tp.HCM (Journal of Science HCM Open University)

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
3.83 MBAdobe PDF
Your IP: 18.188.85.135


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.