Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/64084
Nhan đề: Effects of some factors on carotenoid biosynthesis by Rhodotorula muclaginosa
Tác giả: Ly, Thi Minh Hien
Pham, Thi Hang Nga
Từ khoá: Arotenoid
Biosynthesis
Fermentation
Rhodotorula mucilaginosa
Năm xuất bản: 2019
Tùng thư/Số báo cáo: Journal of Science HCM Open University;Vol. 9, No. 02 .- P.54-59
Tóm tắt: Carotenoid compounds are the popular natural antioxidants which are often isolated from plants. There have been more and more researches on carotenoid biosynthesis towards lowering product prices. In this study, in order to produce carotenoid, Rhodotorula mucilaginosa was grown on aqueous media composed of carbon source (glucose, glycerol), nitrogen source (yeast extract, (NH₄)₂SO₄). The optimum nutrient concentration was lOg/L glucose, 10g/L glycerol, the ratio of yeast extract and (NH₄)₂SO₄ (3:7). The fermentation time for obtaining the highest carotenoid yield was 10 days in our research condition. Additionally, some oxidative stress environment for Rhodotorula mucilaginosa was be studied. The result has shown that the low level of Cu (4.5mM) or 1% H₂O₂ solution (% v/v) in the fermentation media could increase the carotenoid biosynthesis.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/64084
ISSN: 1859-3453
Bộ sưu tập: Khoa học Trường ĐH Mở Tp.HCM (Journal of Science HCM Open University)

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
2.33 MBAdobe PDF
Your IP: 3.141.35.116


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.