Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/70421
Nhan đề: | Transcriptome Analysis of Two Strains of Aspergillus oryzae with Different Responses to Light |
Tác giả: | Suzuki, Satoshi Kusumoto, Ken-ichi |
Từ khoá: | RNA sequence Gene expression Koji fermentation |
Năm xuất bản: | 2020 |
Tùng thư/Số báo cáo: | JARQ;Vol.54, No.01 .- P.13-20 |
Tóm tắt: | The production process of such traditional Japanese fermented foods as miso, shoyu and sake using Aspergillus oryzae has been highly optimized over a long history. However, new technology is needed to achieve further improvements in productivity or production efficiency. Light affects the gene expression and metabolic pathways of fungi. Thus, the development of technology that takes advantage of lhe light response of A. oryzae is important. In a previous study, we found that A, oryzae strains RIB40 and RIB1187 showed opposing manners of growth and conidiation in response to light. To elucidate the effect of light on genome-wide gene expression for both strains, we conducted transcriptome analysis by RNA sequencing. We also identified 453 differentially expressed genes (DEGs) between both strains by bioinformatic analysis. Of these 453 DEGs, we identified a total of 67 light-responsive DEGs between RIB40 and RIB1187. We also analyzed the expression patterns of fermentation-related digestive enzyme genes. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/70421 |
ISSN: | 0021-3551 |
Bộ sưu tập: | Japan Agricultural research quarterly |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 2.32 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 3.145.92.213 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.