Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/71666
Nhan đề: | Field trial of beneficial effects of carotenoid-producing Bacillus aquimaris SH6 spores to whiteleg shrimps |
Tác giả: | Nguyen, Thi Tham Nguyen, Thi Huong Nguyen, Thi Ngoc Que Tran, Thi My Pham, Thi Thu Huong Nguyen, Dinh Thang Nguyen, Thi Van Anh |
Từ khoá: | Astaxanthin Bacillus aquimaris Carotenoid Gut Spore |
Năm xuất bản: | 2019 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam Journal of Science, Technology and Engineering;Vol. 61, No. 01 .- P.52-59 |
Tóm tắt: | This field study was performed to demonstrate that Bacillus aquimaris SH6 spores administered as a feed supplement in adequate amounts confer beneficial effects to the whiteleg shrimp. Shrimps were administered either B. aquimaris SH6 spores at 1x10⁶ CPU g⁻¹ pellet (SH6 group) or a mixture of SH6 and B. subtilis SH23 spores at 5x10⁵ CFU g⁻¹ pellet for each strain (SH6-SH23 group). After a 28-day feeding period, the number of SH6 spores in the gut of whiteleg shrimp in the SH6 group and the SH6-SH23 group were 5.7x10³ CFU gut⁻¹ and 7.7x10³ CFU gut⁻¹, respectively. The total bacterial population of these two experimental groups increased about 10-75% compared to that of the control group. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/71666 |
ISSN: | 2525-2461 |
Bộ sưu tập: | Vietnam journal of Science, Technology and Engineering |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 4.08 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 3.133.149.244 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.