Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/71666
Nhan đề: Field trial of beneficial effects of carotenoid-producing Bacillus aquimaris SH6 spores to whiteleg shrimps
Tác giả: Nguyen, Thi Tham
Nguyen, Thi Huong
Nguyen, Thi Ngoc Que
Tran, Thi My
Pham, Thi Thu Huong
Nguyen, Dinh Thang
Nguyen, Thi Van Anh
Từ khoá: Astaxanthin
Bacillus aquimaris
Carotenoid
Gut
Spore
Năm xuất bản: 2019
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Science, Technology and Engineering;Vol. 61, No. 01 .- P.52-59
Tóm tắt: This field study was performed to demonstrate that Bacillus aquimaris SH6 spores administered as a feed supplement in adequate amounts confer beneficial effects to the whiteleg shrimp. Shrimps were administered either B. aquimaris SH6 spores at 1x10⁶ CPU g⁻¹ pellet (SH6 group) or a mixture of SH6 and B. subtilis SH23 spores at 5x10⁵ CFU g⁻¹ pellet for each strain (SH6-SH23 group). After a 28-day feeding period, the number of SH6 spores in the gut of whiteleg shrimp in the SH6 group and the SH6-SH23 group were 5.7x10³ CFU gut⁻¹ and 7.7x10³ CFU gut⁻¹, respectively. The total bacterial population of these two experimental groups increased about 10-75% compared to that of the control group.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/71666
ISSN: 2525-2461
Bộ sưu tập: Vietnam journal of Science, Technology and Engineering

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
4.08 MBAdobe PDF
Your IP: 18.116.50.87


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.