Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/85345
Nhan đề: | Essential oil from the aerial part of Orchidantha vietnamica K. Larsen and its antimicrobial activity |
Tác giả: | Ninh, The Son Nguyen, Duc Danh Le, Tuan Anh Dinh, Thi Thu Thuy Nguyen, Dinh Luyen Tran, Thi Tuyen |
Từ khoá: | Aerial part Anti-microbial Essential oil Orchidantha vietnamica |
Năm xuất bản: | 2022 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam Journal of Science and Technology;Vol.60, No.01 .- P.43-48 |
Tóm tắt: | The hydro-distilled essential oil from the fresh aerial part of Orchidantha vietnamica K. Larsen collected from Lamdong-Vietnam was analyzed by GC-FID (Gas Chromatography-Flame Ionization Detection) and GC-MS (Gas Chromatography-Mass Spectroscopy) for the first time. The oil was characterized by the presence of volatile compounds type terpenoids, in which oxygenated monoterpenes (30.04%) and sesquiterpene hydrocarbons (37.32%) are the major components. The oxygenated monoterpene linalool reached the highest percentage of 16.66 %, followed by the sesquiterpene hydrocarbons (E)-caryophyllene (11.4%), α-humulene (8.00%), and bicyclogermacrene (6.93%). Monoterpene hydrocarbons, oxygenated sesquiterpenoids, oxygenated diterpenes, carotenoids, and others are also detected in this oil (< 3.00 %). The essential oil of O. vietnamica aerial part showed antimicrobial activity against two pathogenic bacterial strains Escherichia coli ATCC 8739 and Candida albicans ATCC 10231 with the same MIC (Minimum Inhibitory Concentration) value of 200 µg/mL. |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/85345 |
ISSN: | 2525-2518 |
Bộ sưu tập: | Vietnam journal of science and technology |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 1.67 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 3.144.224.116 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.