Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/97642
Nhan đề: | Neolignans from the seeds of Myristica fragrans Houtt |
Tác giả: | Pham, Van Cong Ngo, Van Hieu Ngo, Viet Duc Pham, Thuy Ha Do, Thanh Tuan Nguyen, Thi Thu Hien Hoang, Le Tuan Anh |
Từ khoá: | Myristica fragrans Houtt Neolignans |
Năm xuất bản: | 2022 |
Tùng thư/Số báo cáo: | Vietnam Journal of Science and Technology;Vol.60, No.03 .- P.402-409 |
Tóm tắt: | Myristica fragrans Houtt. is an aromatic evergreen tree that belongs to the Myristicaceae family. The seeds of this plant have been widely used in culinary field as a spice and in folk medicine for treating several diseases such as stomachic, stimulant, carminative, intestinal catarrh and colic, headaches, and diarrhea, and so on. In this study, seven neolignans including one new, maceneolignan L (1), and six known neolignans: erythro-(7S,8R)-∆8ʹ-4,7-dihydroxy-3,3',5'-trimethoxy-8-O-4'-neolignan (2), rhaphidecursinol B (3), maceneolignan H (4), maceneolignan F (5), (+)-(4-hydroxy-3-methoxy-1'-allyl-3',5'-dimethoxy)-8-O-4'-neolignan (6), (±) licarin A (7) were isolated from the seeds of M. fragrans Houtt. The structures of the compounds were determined by comprehensive spectroscopic analyses of their 1D-, 2D- NMR and high-resolution mass spectrometry (HR-EI-MS). |
Định danh: | https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/97642 |
ISSN: | 2525-2518 |
Bộ sưu tập: | Vietnam journal of science and technology |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
_file_ Giới hạn truy cập | 3.48 MB | Adobe PDF | ||
Your IP: 18.188.245.152 |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.