Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/2387
Nhan đề: Comparison of chemical composition, antioxidant and antimicrobial activity of lavender (Lavandula angustifolia L.) essential oils extracted by supercritical CO₂, hexane and hydrodistillation
Tác giả: Lưu, Thái Danh
Lê, Thị Ngọc Hân
Zhao, Jian
Ngô, Duy Anh Triết
Foster, Neil
Mammucari, Raffaella
Từ khoá: Lavandula angustifolia L.
Supercritical CO₂ extraction
Essentialoil
Antimicrobial activity
Antioxidant activity
Năm xuất bản: 2013
Tùng thư/Số báo cáo: Food and Bioprocess Technology;6 .- p.3481-3489
Tóm tắt: The study investigated the effects of hydrodistillation, supercritical CO₂ extraction (SCE) and hexane extraction on yield, chemical composition, antimicrobial and antioxidant activities of lavender (Lavandula angustifolia L.) essential oil. The SCE produced yields significantly higher than hydrodistillation and comparable to the yield that of the solvent extraction. The chemical composition of extracts depended on the extraction methods. Linalool, linalyl acetate, camphor and borneol were the most abundant components in all extracts collectively constituting about 80% of the essential oil. Essential oil from SCE was free from thermal degradation and undesired compounds, unlike products of hydrodistillation and hexane extraction. Extracts of SCE and hydrodistillation had higher antimicrobial activity than hexane extracts. The antioxidant activity of SCE extracts significantly higher than the others extracts and was similar to that of standard antioxidant. It can be concluded that SCE is a promising process for the extraction of lavender essential oil.
Định danh: http://172.18.63.105/jspui/handle/123456789/2387
Bộ sưu tập: Tạp chí quốc tế

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_239.24 kBAdobe PDFXem
Your IP: 35.153.166.111


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.