Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/38560
Nhan đề: Optimization of extraction of betalain from red beetroot (Beta vulgaris var. rubra (L.) Moq)
Tác giả: Hoang, Thi Ngoc Nhon
Nguyen, Thi Thanh Hang
Từ khoá: Betalain
Beta vulgaris
Red beetroot
Response surface method
Năm xuất bản: 2020
Tùng thư/Số báo cáo: Journal of Science Technology and Food;Vol. 20, No. 02 .- P.93-102
Tóm tắt: Betalain is a pigment found in plants, can be red-violet (betacyanin) or yellow (betaxanthin), soluble in water, a compound widely used in chemistry, medicine and pharmacy with the chemical stability in a wide pH range. Betalain is an antioxidant with antiviral, anti-inflammatory properties. They are found in high levels in red beetroot and are a food coloring additive. The aim of this work was to study factors affecting the extraction of betalain from red beetroots such as solvent type, solvent concentration, material-solvent ratio, temperature and time. The results showed that 2.955 mg/g of dry matter was gained in the suitable extraction conditions such as ethanol 20%, material-to-solvent ratio 1/25 (w/v) at 40 °C for 180 minutes. Optimization of extraction of betalains from red beetroot using the response surface method (RSM) with three-factor central composite rotatable design (CCRD) showed the optimized parameters including material-to-solvent ratio 1:22.96 (w/v), the temperature at 47.71 °C, the period of 183.65 minutes gave the highest content of betalain (3.467 mg/g dry matter).
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/38560
ISSN: 0866-8132
Bộ sưu tập: Khoa học Công nghệ và Thực phẩm

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
2.44 MBAdobe PDF
Your IP: 35.173.178.60


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.