Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/21856
Nhan đề: Chemical constitutents from fruits of Macaranga denticulata (Euphorbiaceae) (Part 2)
Tác giả: Le, Tran Nguyen Vu
Truong, Bich Ngan
Le, Thi Phuong
Doan, Thi Mai Huong
Litaudon Marc
Nguyen, Van Hung
Tran, Dang Thach
Pham, Van Cuong
Từ khoá: Macaranga denticulata
Euphorbiaceae
Poilaneic acid
Năm xuất bản: 2018
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Chemistry;No 56 .- Page.516-520
Tóm tắt: Macaranga denticulata is a 15-18 m tall plant with rounded edges and long, rounded bark, 5 mm wide black covered with glands. In traditional medicine, this plant was used to treat fulminant hepatitis, dysentery, and unnary retention. In previous studies, we reported 13 isolated compounds from the fruits of Macaranga denticulata. This work presented the isolation and structural characterizations of seven compounds: 5-((E)-3,5-dihydroxystyryl)-3-((E)-3,7-dimethylocta-2,6-dien-l-yl)benzen-l,2-diol (1), poilaneic acid (2), stigmast-4-en-6 β -ol-3-one (3), epi-taraxerol (4), rel-5-(3S,8S-dihydroxy-1R,5S-dimethyl-7-oxa-6-oxobicyclo[3,2,1]-oct-8-yl)3-methyl, 2Z,4E-pentadienoic acid (5), ellagic acid 3,3'-dimethyl ether-4-O- β -D-glucopyranoside (6), 3-hydroxypropanoic acid (7). The structures of the isolated compounds were elucidated from their mass and NMR spectral data.
Định danh: http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/21856
ISSN: 2525-2321
Bộ sưu tập: Vietnam Journal of Chemistry

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
4.16 MBAdobe PDF
Your IP: 18.117.81.240


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.