Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/28407
Nhan đề: Effects of nutriental and environmental conditions on carotenoid biosynthesis by rhodotorula sp.
Tác giả: Ly, Thi Minh Hien
Dong, Thi Anh Dao
Từ khoá: Biosynthesis
Carotenoid
Rhodotorula
Năm xuất bản: 2018
Tùng thư/Số báo cáo: Tạp chí Khoa học Trường ĐH Mở Tp.HCM (Journal of Science HCM Open University);Số 08(2) .- Tr.18-23
Tóm tắt: Carotenoid compounds are popular natural antioxidants which are commonly isolated from the plants. Recently, there have been many researches on carotenoid biosynthesis towards low cost products. In this study, Rhodotorula sp. was grown on an agricultural byproduct (corncobs) as a matrix in solid-state fermentation. Essential nutrients were added with different concentrations to optimize condition for the carotenoid biosynthesis. Effects of other environmental factors such as moisture content and fermentation time on the yield were also characterized. The optimal nutrient composition for the yeast’s growth and carotenoid biosynthesis is a compound of 500pg nitrogen and 16mg carbon in 100g matrix. Additionally, the moisture content of 80% is the best for producing carotenoid by this yeast strain. The fermentation time for the highest carotenoid yield is observed after 8 days.
Định danh: http://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/28407
ISSN: 1859-3453
Bộ sưu tập: Khoa học Trường ĐH Mở Tp.HCM (Journal of Science HCM Open University)

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
3.57 MBAdobe PDF
Your IP: 3.137.172.68


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.