Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/5135
Nhan đề: Isolation and characterization of acid-soluble collagen from the scales of marine fishes from Japan and Vietnam
Tác giả: Lê, Thị Minh Thủy
Osako, Kazufumi
Từ khoá: Acid soluble collagen
Marine fish scale
Denaturation temperature
Solubility
Năm xuất bản: 2014
Tùng thư/Số báo cáo: Food Chemistry;149 .- p.264-270
Tóm tắt: Acid-soluble collagen (ASC) was successfully extracted from the scales of lizard fish (Saurida spp.) and horse mackerel (Trachurus japonicus) from Japan and Vietnam and grey mullet (Mugil cephalis), flying fish (Cypselurus melanurus) and yellowback seabream (Dentex tumifrons) from Japan. ASC yields were about 0.43-1.5% (on a dry weight basis), depending on the species. The SDS-PAGE profile showed that the ASCs were type I collagens, and consisted of two different α chains, α1 and α2, as well as a β component. ASC of horse mackerel from Vietnam contained a higher imino acid level than that from Japan. ASC denaturation temperature (Td) ranged from 26 to 29 °C, depending on fish species and imino acid content (p < 0.01). Maximal solubility of individual collagens was observed at pHs 1-3. Collagen solubility decreased sharply at NaCl concentrations >0.4 M, regardless of fish type.
Định danh: http://localhost:8080//jspui/handle/123456789/5135
Bộ sưu tập: Tạp chí quốc tế

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_687.94 kBAdobe PDFXem
Your IP: 18.217.116.183


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.