Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/69642
Nhan đề: Provitamin biofortification in maize through genetic engineering and marker-assisted selection
Tác giả: Nguyen, Duc Thanh
Từ khoá: Biofortification
Genetic engineering
Maize
Marker–assisted–selection
Provitamin A
Zea mays L.
β–carotene
Năm xuất bản: 2019
Tùng thư/Số báo cáo: Tạp chí Sinh học;Vol. 41, No. 04 .- P.37-53
Tóm tắt: Maize is an important cereal in the global economy, which feeds one-third of the world’s population and is the third largest food crop after wheat and rice. Nutritional quality of most maize varieties is very low due to the lack of lysine and tryptophan and extremely low provitamin A carotenoids including a-carotene, B-carotene, and B-cryptoxanthin. Therefore, one of the solutions to improve nutritional value in maize is to improve provitamin A carotenoids contents. Many efforts have been made to produce maize plants with enhanced provitamin A carotenoids, especially, β-carotene. This article aims to review the research towards provitamin A biofortification through genetic engineering and marker-assisted selection. The published results and our recent achievements open the window for the improvement of provitamin A carotenoids in maize as well as the issues that need the further investigation.
Định danh: https://dspace.ctu.edu.vn/jspui/handle/123456789/69642
ISSN: 0866-7160
Bộ sưu tập: Sinh học

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
_file_
  Giới hạn truy cập
2.85 MBAdobe PDF
Your IP: 3.128.201.165


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.